Instrument från Fibenare - "Custom shop" när det är som bäst!

Varje instrument från Fibenare byggs helt för hand och kombinerar det bästa av klassiskt hantverkskunnande med modern design. När vi menar att de byggs helt för hand så betyder det också helt för hand. Kroppar och halsar sågas ut grovt med bandsåg men därefter är det bara handverktyg som gäller tillsammans med en stor skopa noggrannhet.

Fibenare designar och tillverkar också det mesta av instrumentens övriga delar själva. Stall och sadlar i stål, aluminium och mässing tillsammans med egen design och tillverkning av elektronik och egna handlindade mikrofoner gör Fibenares elgitarrer och elbasar till något tämligen unikt. Även casarna tillverkar de helt från grunden själva.

Som kund kan du välja mellan ett antal standardmodeller med stora valmöjligheter när det kommer till trä, lack, mikrofonalternativ och halskonstruktion. Skulle detta inte räcka till så finns alltid alternativet Unique, som börjar med ett blankt papper, där Du som kund kan kombinera alla dina egna idéer tillsammans med Fibenares yrkeskunnande för att på detta sätt närma sig de instrument som är optimalt för just Dig och Dina behov.

I dag tillverkas det cirka 80 instrument i den lilla verkstaden utanför Budapest per år. Just nu är väntetiden för ett standardinstrument är cirka 2-3 månader, medan instrument som bär Unique-stämpeln tar upp emot 5-6 månader från att med beställningen läggs tills det är klart. Vid beställning av ett unikt instrument ingår också en flygresa ner till Budapest och ett besök till verkstaden för en mer direkt diskussion. Vägg i vägg med verkstaden finns också Fibenares materialförråd där det finns möjlighet att aktivt välja bland en stor mängd olika varianter av trä till just din gitarr eller bas.

Alla instrument strängas med Elixir™ strängar, och levereras i Fibenares egna hardcase och 20 års garanti!

Om detta låter som något för dig så är du varmt välkommen att kontakta oss för en provspelning när det passar dig. I vårt showroom har vi ett urval av de modeller som går att beställa.